Wie is paul

Topexpert
Paul is afgestudeerd aan de TUE Eindhoven bij de faculteit Technische Bedrijfskunde. Bij de vakgroep Operations Research (OR) specialiseerde hij zich in het vakgebied Forecasting. Na zijn studie bleef hij als docent Productie- en Voorraadbeheersing verbonden aan de TUE. Hij werkte daar nauw samen met mensen als professor Monhemius, professor Geraerds en professor Bertrand die het fundament legden voor zijn theoretische kennis en expertise in het vakgebied. In het vervolg van zijn carrière is Paul op verschillende manieren in de academische wereld actief gebleven en verzorgt hij colleges op universiteiten in binnen- en buitenland.

Adviseur
Philips, Heineken, Philip Morris, Smurfit Kappa, NS, KLM, Tennant; het is slechts een greep uit de groep bedrijven die gebruik maakten van zijn advies- en consultancydiensten. Deze varieerden van strategisch advies op basis van een quickscan tot uitgebreide supply chain verbetertrajecten waarbij Paul gedurende het hele traject inhoudelijk sturing gaf aan de veranderingen. Vaak worden zijn adviestrajecten gecombineerd met een masterclass waarbij hij samen met een groep sleutelfiguren uit de organisatie de diepte ingaat in een specifiek deelgebied van supply chain management.

Publicist
Paul heeft gedurende zijn hele carrière vele artikelen en publicaties uitgebracht, waaronder recent de serie Durlinger Essentials voor het Topmanagement. Hij ontwikkelde lesmaterialen waarin hij op een unieke manier de link legt tussen de theorie, praktijkcases en oefeningen. Dit wordt op een groot aantal onderwijsinstellingen gebruikt. Met de uitgebreide toetsbank die hij heeft opgezet, kunnen gebruikers zichzelf testen en krijgen ze inzicht in hun eigen kennisniveau.

Trainer
Als docent heeft Paul vele colleges op het gebied van voorraad- en productie management verzorgd, op een groot aantal universiteiten in binnen en buitenland. Hij zette zogenaamde distance learning colleges op, die inmiddels door 10.000-en studenten zijn gevolgd. Voor bekende organisaties en bedrijven als Evofenedex, Pato en Slimstock ontwikkelde hij specifieke trainingen op tactisch- strategisch niveau. Paul is een veelgevraagd spreker op (internationale) evenementen waarbij inmiddels duizenden managers zijn unieke manier van presenteren hebben kunnen ervaren.